Klik på holdnavn for mere info og tilmelding

Tai Chi er en kinesisk kampkunst med langsomme og kontrollerede bevægelser, for det meste i stående stillinger. Det er en god måde at opnå både indre og ydre ro og balance - og ikke mindst at styrke ben og fødder, så nakke og skuldre kan slappe mere af.

På denne side kan du også tilmelde dig BBAT, som blandt andet indeholder elementer af Tai Chi, men også andet. Rul ned for at se mere om Tai Chi og BBAT holdene.

Tilmeld dig nu

Hvis du oplever problemer med tilmeldingen, kan du kontakte os på tlf. 91 52 18 00 eller niels@paspaahovedet.dk

Kursus

Dag

Start

Underviser

Sted

Tai Chi Udendørs

Tor

25.05.23 kl. 12.45

Lis Værgman

Assistens Kirkegård

2200 København N

Tai Chi Fortsætter

Tor

10.08.23 kl. 14.30

Lis Værgman

Osramhuset
Valhalsgade 4
2200 København N

Lis Værgman (3)

Lis Værgman

Tai Chi-instruktør

Lis Værgman har undervist Tai Chi og Qi Gong i over 25 år. Blandt andet underviste hun i mange år ramte af længerevarende hjernerystelse og piskesmæld på det tidligere rehabiliteringscenter i København, Daghøjskolen i Centrum.

Lisbeth Portræt

Lisbeth Dorph

Fysioterapeut og underviser med speciale i BBAT

Lisbeth Dorph er uddannet fysioterapeut med speciale i BBAT samt Pilates og har gennem hele sit arbejdsliv arbejdet 50/50 dels som behandler og dels som underviser. Og har erfaring med behandling af PCS ramte fra klinik.

Videointro til Tai Chi med PPH underviser, Lis Værgman

BBAT video introduktion (engelske undertekster - svensk tale)

Tai Chi er fantastisk! Det har givet mig en kropsbevidsthed, som jeg ikke havde før, bedre kropsholdning, bedre bevægelse, bedre brug af mine muskler og evnen til at afspænde.

- Katja Lange, deltager

"Tai Chi kan hjælpe det autonome nervesystem med at undgå overaktivering ved vejrtrækningsteknikker og nedsat tempo.

Kognitivt kan Tai Chi styrke opmærksomhed og koncentration bl.a. ved krydstræning.

Endelig kan Tai Chi hjælpe med til at øge bevægelighed, balance samt en opretholdt, ledaflastende holdning.

Så vidt jeg kan se får man således mange ting i pakken med Tai Chi."

- Lisbeth Juul Hansen, neuropsykolog

Mere om holdene Tai Chi og BBAT

Mere om Tai Chi i Pas På Hovedet

Om Tai Chi og hjernerystelse

Neuropsykolog, Lisbeth Juul Hansen i Hjernerystelsesforeningen udtaler følgende om Tai Chi:

"Når jeg taler varmt for Tai Chi, er det fordi: Det autonome nervesystem har gavn af nedsat tempo og vejrtrækningsteknikker, så man modvirker overaktivering af kamp/flugt systemet.

I kroppen styrkes balance, bevægelighed og en god ledaflastende holdning.

Desuden forbedres koordinering, samkøring af muskulære programmer fra krop/nakke og synet, træner opmærksomhed, koncentration og evnen til opretholdt fokus

Kognitivt fremmer krydstræningen blodgennemstrømningen til de dybe automatiserede systemer i hjernen/hjernestammen."

 

Om  Tai Chi generelt

Tai Chi er en kinesisk kampkunst med langsomme og nærmest meditative bevægelser. Øvelserne styrker særligt ben og fødder, hvilket bidrager til en øget balance, og du vil mærke mere ro i både krop og sind.

Tai Chi er en kinesisk kampkunst med langsomme og nærmest meditative bevægelser. Øvelserne styrker særligt ben og fødder, hvilket bidrager til en øget balance, og du vil mærke mere ro i både krop og sind.

 

Om underviser Lis Værgman

Lis Værgman har undervist Tai Chi og Qi Gong i over 25 år. Blandt andet underviste hun i mange år ramte af længerevarende hjernerystelse og piskesmæld på det tidligere rehabiliteringscenter i København, Daghøjskolen i Centrum.

 

Er du klar til Tai Chi efter en hjernerystelse?

Tai Chi er bedst for dig, der er kommet over det værste chok ved længerevarende hjernerystelse, og som kan klare moderat fysisk aktivitet, så som at gå en tur eller cykle.

 

 

Mere om BBAT i Pas På Hovedet

Om BBAT (Basic Body Awareness Therapy) generelt

BBAT blev udbredt i 1970'erne, først blandt fysioterapeuter i Sverige, og siden også i Danmark.

Udgangspunktet for de enkelte øvelser er hverdagens bevægelser: At gå, sidde, ligge, stå, trække vejret og tale. Elementer fra meditation kan også indgå i undervisningen.  

 

BBAT og Hjernerystelse

Det er relativt enkelt at overføre læringen fra BBAT i hverdagen. Grounding og en normalisering af muskeltonus vil efterfølgende kunne mærkes når du udøver BBAT. 

I BBAT forbindes øvelserne med dybereliggende og mere komplekse færdigheder som: En sikker balance, et ubesværet åndedræt, og mentalt nærvær. 

Forskning har blandt andet undersøgt BBAT i et mindre forskningsstudie i forbindelse med whiplash associerede symptomer, som mange ramte af hjernerystelse også døjer med. Se mere om dette her.

 

PRAKTISK

Der vil være måtter og puder til undervisningen. Tag behageligt træningstøj og sokker på, og luk øjnene hvis det er bedst for dig.

 

Er du klar til BBAT?

Undervisningen er bedst for dig, som er ovre akutfasen med senfølger efter hjernerystelse. Du skal have mobilitet til at sidde og ligge på måtte.