Sankning for dig med hjernerystelse

Naturen kan nedsætte dit stressniveau efter en hjernerystelse. Du kan bruge naturen til at flytte dit mentale fokus, skabe nye muligheder for samvær og så får du rørt dig - måske helt uden, at du tænker over det. 

Med sankning får du en alletiders undskyldning for at komme ud i det grønne. Naturen kan altid give dig noget med hjem, når du blot kommer afsted. Den - og vi - venter kun på dig :)

Jeg kan huske, at jeg satte mig på den samme bænk hver dag og så på træerne, der bare stod... selv efter en storm... og så gik det op for mig, at hvis træerne kan stå så stærkt... så må jeg også kunne lære noget af det her.

- Maja Carlsen, sankevært på Øjne På Stilke, om hvordan naturen hjalp hende igennem sin hjernerystelse

Masser af aktiviteter på vej

Vi har en masse sankeaktiviteter på vej i foråret 2024 i København, Nordsjælland og Nordjylland. Vi arbejder på at få aktiviteterne på hjemmesiden snarest muligt. Hvis du er interesseret i at høre mere allerede nu, kan du kontakte os på tlf. 91 52 18 00 eller niels@paspaahovedet.dk

  • Holdnr
  • Kursus
  • Startdato
  • Underviser
  • Sted

Holdnr

Kursus

Startdato

Underviser

Sted

24021

Sankning for dig med hjernerystelse

Ons
24.04.24 kl. 13.00

Mille Matjeka

Metro DR-Byen, Amager Fælled

Sankning for dig med hjernerystelse

Holdnr: 24021

Start: Ons 24.04.24 kl. 13.00

Underviser: Mille Matjeka

Sted: Metro DR-Byen, Amager Fælled

Mini-øvelse med nærvær i naturen til dig med hjernerystelse

Prøv hvad nærvær i naturen kan gøre for dig med en mini-skovbadning hjemme i din egen stue. Alt, du skal bruge, er en blomst eller en potteplante. Gør dig klar til at åbne dine sanser.

Mød vores sankeværter

Mille Matjeka

Mille Matjeka

MediYoga-instruktør

Mille Matjeka er bevægelseskonsulent (cand.mag.pæd.psych.) og har undervist bevægelse og dans i mange år. I 2018 blev hun uddannet International MediYoga-instruktør. Hun fordybede sig i yogaens verden efter sin anden hjernerystelse i 2013. Mille har også indgående erfaring med skovbadning, sankning og andre naturaktiviteter.

Portræt Lea Provstgaard Larsen

Lea Provstgaard Larsen

Audiologopæd og underviser i energiforvaltning

Lea Provstgaard Larsen er en erfaren underviser i energiforvaltning og generel håndtering af langvarige følger efter hjernerystelse.

Hun er uddannet audiologopæd og har undervist og vejledt rigtig mange hjernerystelsesramte gennem sit daglige arbejde på Center for Specialundervisning for Voksne i Københavns Kommune.

Lea er desuden uddannet sankevejleder for ramte af hjernerystelse i Pas På Hovedet.
Image001 (2)

Zita Fejerskov Andersen

Zita Fejerskov Andersen

Zita er uddannet ergoterapeut, synskonsulent, pilatesinstruktør og åndedrætsterapeut. Hun har arbejdet i knap 6 år med specialundervisning af voksne senfølger efter hjernerystelse.

Lea er desuden uddannet sankevejleder for ramte af hjernerystelse i Pas På Hovedet.

Kristiane Korf2

Kristiane Korfix

Advanced flow guide

Kristiane har uddannet sig i Fascial Flow i flere år. Kristianes fokus er indlevelsen i mennesker og handlinger, kombineret med det ydre overblik, der skal til for at fornemme, hvornår deltagerne skal blive i nuet, og hvornår de er klar til næste udfordring. Kristiane er uddannet jurist og har i 5 år arbejdet med syge borgere i alle aldre, som underviser, mentor og bisidder. Hun har erfaring med rehabilitering efter hjernerystelse.

Kristiane er også er uddannet i Pas På Hovedet som sankevært i naturen for ramte af hjernerystelse. 

Mere om kurset

Hvad er sankning i naturen?

Sankning betyder at "samle". I vores sanke aktiviteter er udgangspunktet at sanke årstidernes mad, men afhængig af underviserne vil du også få mulighed opleve velvære, samvær og nærvær.

Vores sankeaktiviteter bygger på en generel antagelse om at nærvær i naturen kan have gavnlig effekt efter en hjernerystelse.

Du kan høre mere om, hvad naturaktiviteter kan gøre for ramte af hjernerystelse her.

Kan sankeaktiviteter i naturen hjælpe på min hjernerystelse?

Sankning er ikke en behandling i sig selv. Men naturen har vist sig at have en helende og beroligende effekt på os mennesker. På sanketurene bliver du guidet til at åbne dine sanser og indtage naturens mange indtryk og luner. Sankning er en aktivitet med et formål uden at det er stressende. Dette kan give dig en følelse af ro og velvære samtidig med, at du måske kan blive afledt lidt fra dine hjernerystelsessymptomer og blive træt på en god måde, så du kan hvile dig bedre.

Hvordan passer holdet til mig?

Nærvær i naturen er bedst for dig, der er kommet over det værste chok ved længerevarende hjernerystelse, og som kan klare moderat fysisk aktivitet så som at gå en tur eller cykle."

Hvem underviser på sanketurene

På sanketurene er der en til to undervisere som dels faciliterer det sociale samvær og formidler konkret viden om sankning. Alle undervisere har gennemgået Aftenskolen Pas På Hovedets uddannelse i sankning.

Flere af underviserne underviser også i andre hold på Pas På Hovedet og medbringer erfaring og viden om hjernerystelse herfra.

Pas På Hovedets projekt

Pas På Hovedets projekt "Nærvær i naturen" er støttet af Friluftsrådet

Øjne på stilke er støttet af Københavns Kommunes Aftenskole-Aktivitets- og Udviklingspulje

Øjne på stilke er støttet af Københavns Kommunes Aftenskole-Aktivitets- og Udviklingspulje

Projektet øjne på stilke er støttet af Folkeoplysningsforbundenes lokalforeningspulje

Projektet øjne på stilke er støttet af Folkeoplysningsforbundenes lokalforeningspulje

Projektet Øjne På Stilke er støttet af Dansk Folkeoplysningssamråds Udviklingspulje

Projektet Øjne På Stilke er støttet af Dansk Folkeoplysningssamråds Udviklingspulje