MediYoga

Her lærer du blide og simple øvelser, der bringer ro til krop og sind, og som muligvis kan forbedre din søvn. Der er stort fokus på åndedrættet som en vej til at berolige nervesystemet. Øvelserne foregår siddende eller liggende. Kurserne udbydes både online og i København. 

Klik på holdnavn for mere info og tilmelding

Hvis du oplever problemer med tilmeldingen, kan du kontakte os på tlf. 91 52 18 00 eller niels@paspaahovedet.dk

  • Holdnr
  • Kursus
  • Startdato
  • Underviser
  • Sted

Holdnr

Kursus

Startdato

Underviser

Sted

24032

MediYoga Online

Tir
16.04.24 kl. 10.00

Mille Matjeka

Online

Få pladser

MediYoga Online

Holdnr: 24032

Start: Tir 16.04.24 kl. 10.00

Underviser: Mille Matjeka

Sted: Online

24040

Tematiseret yoga og selvmassage

Tir
23.04.24 kl. 11.30

Kiri Weimann

Osramhuset

Tematiseret yoga og selvmassage

Holdnr: 24040

Start: Tir 23.04.24 kl. 11.30

Underviser: Kiri Weimann

Sted: Osramhuset

24033

MediYoga Online

Tor
16.05.24 kl. 10.00

Mille Matjeka

Online

MediYoga Online

Holdnr: 24033

Start: Tor 16.05.24 kl. 10.00

Underviser: Mille Matjeka

Sted: Online

Mille Matjeka

Mille Matjeka

MediYoga-instruktør

Mille Matjeka er bevægelseskonsulent (cand.mag.pæd.psych.) og har undervist bevægelse og dans i mange år. I 2018 blev hun uddannet International MediYoga-instruktør. Hun fordybede sig i yogaens verden efter sin anden hjernerystelse i 2013. Mille har også indgående erfaring med skovbadning, sankning og andre naturaktiviteter.

Kiri Weimann (2) (1)

Kiri Weimann

Kropsterapeut og yogainstruktør

Kiri er kropsterapeut og yogainstruktør. Hun har bred erfaring med undervisning af børn, unge og voksne. Kiri har selv erfaring med flerårige senfølger efter en hjernerystelse, men er nu kommet sig og har undervist/behandlet siden 2013. Se mere på Kiris egen hjemmeside kiriweimann.dk.

Intro til MediYoga

Hør Mille Matjeka fortælle om MediYoga. Bemærk at tider, hyppighed m.m. kan variere fra hold til hold.

MediYoga gav mig min søvn tilbage. Min søvn er på nuværende tidspunkt blevet relativt stabil, og hvis det driller, benytter jeg mig af den dybe åndedragsteknik, som jeg har lært på kurset. Som I nok kan høre, er jeg kæmpe fan og vil anbefale alle hjernerystelsesramte, som har mulighed for det, at deltage på Milles kursus for at få hjælp til at balancere det parasympatiske nervesystem.

- Sidse Ebbesen, deltager

For mig er Kiris stemme og måde at undervise på meget beroligende og jeg synes de øvelser jeg tager med mig fra undervisningen er effektive ift. at få mit nervesystem og mit hoved i ro. Jeg finder øvelserne behagelige og lette at praktisere og jeg kan udføre dem næsten uanset hvor jeg er, hvilket gør dem meget anvendelige. Jeg kan godt lide, at der gives eksempler fra egen erfaring med PCS samtidig med, at der er fokus på hvor forskelligt man kan opleve PCS

- Maria, deltager

Mere om kurset

Mere om MediYoga

Få mere ro med MediYoga

Få gradvist mere og mere ro på din hjernerystelse med MediYoga - en langsom, helende, forskningsorienteret og medicinsk yogaform.

MediYoga har dokumenteret effekt på stress, hovedpine, tankemylder og søvnproblemer.

 

Hvad er MediYoga

MediYoga er en forskningsbaseret terapeutisk yogaform, målrettet syge, der kombinerer den vestlige, medicinske sygdoms- og menneskeforståelse med yoga derfor navnet MediYoga.

MediYoga balancerer nervesystemet igennem langsomme, blide bevægelser og stræk  understøttet af vejrtrækningsøvelser og mantraer. 

Således kan muskelspændinger, tankemylder, hovedpiner, søvnproblemer, og i det hele taget stress i krop og sind, få en pause og hjernerystelsessymptomerne mindskes.

Se mere om MediYoga i denne artiklel i Femina.

 

Hvordan hjælper MediYoga på min hjernerystelse?

MediYoga kan afhjælpe muskelspændinger, tankemylder, hovedpiner, søvnproblemer, og i det hele taget stress i krop og sind. Du kan dermed få en pause fra dagligdagen, hvor dine hjernerystelsessymptomer mindskes. 

Målet med undervisningen er, at du langsomt og støt genopbygger ro og balance i dit nervesystem og din hjerne og tilegner dig redskaber til på egen hånd at kunne bruge øvelserne i undervisningen. 

 

Fællesskabet er vigtigt

På MediYoga holdet vægter vi fællesskabet højt, da det kan opleves utrolig helende at tale med andre med samme oplevelser. Vi bruger derfor lidt tid hver gang på at dele i gruppen, såfremt hovederne kan være med til snak 

 

Hvordan passer holdet til mig?

MediYoga er bedst for dig, der er kommet over det værste chok ved længerevarende hjernerystelse, og som kan klare moderat fysisk aktivitet, så som at gå en tur eller cykle. Men næsten alle kan deltage uanset fysisk formåen og dagsform.

 

Mere om Mille Matjeka

Mille Matjeka er bevægelseskonsulent og uddannet cand.mag.pæd.psych. Hun har undervist i bevægelse og dans i mange år. I 2018 blev hun uddannet International MediYoga-instruktør. Hun fordybede sig i yogaens verden efter sin anden hjernerystelse i 2013.

 

 

Mere om tematiseret yoga og selvmassage

Hvad er tematiseret yoga og selvmassage 

Yoga og selvmassage er yoga med et helende sigte kombineret med vejledning i selvmassage og med stort fokus på afspænding særligt i slutningen af timen.

 

Tematiseret undervisning

Hver time vil have et overordnet tema, f.eks. fordøjelse, nakkespændinger, søvnproblemer eller lignende. Der er tale om blid yoga - altså ingen hundestræk eller andet med hovedet nedad, samt undervisning i, hvordan deltageren kan løsne spændinger i eksempelvis nakken ved at trykke på, eller massere storetåen.

 

Hvad gør undervisningen for min hjernerystelse?

  • Yogaen lærer dig at berolige dit nervesystem og til at forstå din krops signaler bedre.
  • Selvmassagen giver dig redskaber til at løsne spændinger og håndtere/lindre smerter. 
  • Temaerne giver hver undervisningsgang et fokus, som du kan vende tilbage til og/eller udvikle dig videre fra.

 

Hvad kræver undervisningen af mig

Du skal kunne klare transporten til og fra undervisningen, men selve undervisningen kan gennemføres liggende og over lange stræk med lukkede øjne.